Roladki drobiowe z pieczarkami i mozzarellą
Bożena1960Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
mozzarella w kulce - 1 szt.
cebula - 1 szt.
sól morska do smaku
czosnek granulowany do smaku
pieprz świeżo mielony - 1 szczypta
jajka - 2 - 3 szt.
pieczarki - 300 g
bułka tarta do panierowania - 250 g
olej rzepakowy do smażenia - 1/2 litra
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju do zeszklenia.
Pieczarki obrać, drobno pokroić dodać do podsmażonej cebuli i dalej smażyć do miękkości.
Płaty drobiowe lekko posolić,oprószyć pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Na tak przygotowane mięso nałożyć porcję pieczarek i mozzarellę pokrojoną na grubsze kawałki.
Zwinąć w roladę,podwijając brzegi,żeby farsz nie wypłynął.
Roladki obtoczyć w mące ,następnie w jajku a na koniec panierować w bułce tartej.
Gotowe roladki smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na zloty rumiany kolor.
Podajemy z frytkami i ulubionym dodatkiem.
Mój dodatek to ogórki konserwowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.