
Ciasto czekoladowe

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier najlepiej drobny - 3/4 szklanki
jajka - 2 szt.
olej - 1/2 szklanki
soda oczyszczona lub proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
kakao ciemne - 3 łyżki
jogurt naturalny - 350 ml
masło - 100 g
cukier - 100 g
mleko - 4 łyżki
kakao ciemne - 3-4 łyżki
opcjonalnie:
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
Chciałabym podzielić się prostym i łatwym przepisem na pyszne ciasto czekoladowe. Ciasto przygotowałam do niedzielnej popołudniowej kawusi. Pyszne.szkl. o poj. 250 ml.
Sposób przygotowania:
Masło podgrzewamy z cukrem do całkowitego rozpuszczenia, dodajemy mleko i mieszamy. Zdejmujemy z ognia dodajemy kakao i ponownie mieszamy do połączenia składników. Opcjonalnie na koniec można dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Tak przygotowaną gorąca polewą polewamy nasze wystudzone ciasto czekoladowe.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.