Muffinki w dwóch kolorach
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 i 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
cukier drobny - 3/4 szklanki
składniki mokre:
olej - 1/3 szklanki
jajko - 1 szt.
Dodatkowo:
kakao ciemne - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Składniki suche po wymieszaniu łączę ze składnikami mokrymi. Przekładam do foremek na muffinki wyłożonymi papilotkami. Wlewam ciasto na wysokość 3/4 foremek obsypuje posypką. Piekę w nagrzanym piekarniku do 200 stopni 20 minut.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.