![Rosół](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-04/17082-photo-main.jpg)
Rosół
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, drób
Składniki:
mięso rosołowe - kawałek
marchewki - 2 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - kawałek
podsmażona cebula - 1 szt.
sól i pieprz - do smaku
ziele angielskie - 3 szt.
przyprawa - do smaku
natka pietruszki - 1/2 pęku
Dodatkowo:
makaron - 250 g
woda - 2 - 2,5 litra
Sposób przygotowania:
Wyjąc marchewkę, a następnie rozgnieść ją widelcem lub pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na talerze nałożyć wcześniej ugotowany makaron, w środek makaronu włożyć marchewki. Całość zalać przecedzonym, gorącym rosołem i posypać posiekaną natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.