
Prosty deserek na świąteczny stół i nie tylko

Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, soja, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 30 % - dobrze schłodzona - 500 ml
cukier puder - 2 łyżki
opcjonalnie - śmietan fix - 1 opakowanie
kakaowych ciasteczek - kilka
Dodatkowe informacje:
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z mascarpone oraz ciasteczek. PolecamRada: Galaretki zawsze przygotowuję wieczorem dzień wcześniej.
Sposób przygotowania:
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać śmietan fix. Ciasteczka rozkruszyć. Do pucharków na spód włożyć pokruszonych ciasteczek, dodać ubitą śmietanę z mascarpone, jeden kolor galaretki, ponownie śmietanę, pokruszone ciasteczka i galaretkę. Dalej śmietanę, na śmietanę wszystkie 3 kolory galaretki i kleks śmietany oprószyć rozkruszonymi ciasteczkami. Pyszny deser gotowy, wystarczą galaretki, ubita śmietana i ciasteczka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.