Jabłkowy przysmak
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jogurt grecki - 400 g
żelatyna - 1 łyżka
woda gorąca - 50 ml
cukier - 3 łyżki
jabłka - 3 szt.
winogrona zielona - 10 szt.
morele - 3 szt.
gruszka - 1 szt.
rodzynki - 1 łyżka
orzechy włoskie - 6 szt.
Sposób przygotowania:
Do masy dodać cukier oraz rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę.
Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach,skropić sokiem z cytryny i dodać do masy.
Masę dokładnie wymieszać i przełożyć do szklanej salaterki.
Przybrać dowolnymi owocami ,orzechami oraz rodzynkami.
Schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.