Zapiekanka z ziemniaków, jaj i pieczarek
Bożena1960Rodzaj posiłku: zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 350 g
jajka - 5 szt.
cebula duża - 1 szt.
sól i pieprz - do smaku
margaryna - 3 łyżki
Dodatkowo: tłuszcz do naczynia żaroodpornego
bułka tarta - 2 łyżki
cebulka zielona posiekana - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Układać warstwami ziemniaki, pieczarki i jajka, każdą warstwę przyprawiając pieprzem i solą. Górną warstwą powinny być ziemniaki. Zapiekankę polać osolonym jogurtem i zapiekać 30 - 40 minut, aż brzegi się zrumienią. Po zapieczeniu obsypać posiekaną cebulką zieloną. Podawać surówkami z warzyw.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.