
Indycze pulpety w sosie koperkowym

Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, drożdże, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
udziec indyczy bez skóry i kości - 600 g
jajko - 1 szt.
kajzerka namoczona w mleku - 1 szt.
sól i pieprz mielony - do smaku
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
przyprawa do drobiu - 1 łyżeczka
Sos koperkowy:
koperek same liście - 1/2 pęku
woda zimne około - 1 litr
ziele angielskie - 3 szt.
sól i pieprz mielony - do smaku
Dodatkowo:
marchewka - 1 szt.
mąka pszenna do obtaczania pulpecików - 200 g
śmietana 30 % - 30 ml
mąka pszenna - 1 łyżka
opcjonalnie:
bułka tarta - 2 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.