Sałatka makaronowa z szynką, jajkiem ogórkiem
Bożena1960Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ogórek zielony - 1 szt.
kukurydza konserwowa - 5 łyżek
szynka dobrej jakości - 3 plastry
jajka ugotowane na twardo - 3 szt.
ser żółty - kawałek
por kawałek - 4-5 cm
czosnek - 2 ząbki
Sos:
majonez - 3 łyżki
musztarda - 1 łyżka
śmietana gęsta - 1 łyżka
Dodatkowo:
natka pietruszki do dekoracji - kilka listków
Dodatkowe informacje:
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka, którą przygotujesz w kilka chwil. Może być smacznym dodatkiem do pieczonych mięs czy do kiełbasy na ciepło lub jako samodzielna przekąska, która posmakuje dużym i małym łasuchom. Można przygotować z różnym makaronem.Sposób przygotowania:
Sos: Majonez połączyć ze śmietana i musztardą, dodać drobno posiekane ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników i połączyć z przygotowaną sałatką. Po wymieszaniu przełożyć do szklanej salaterki i udekorować paseczkami szynki oraz natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.