Racuchy na maślance z jabłkiem
Bożena1960Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
jabłka - 2 szt.
cukier - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
olej do smażenia - 50 ml
cukier puder do oprószenia - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Smaczne szybkie proste w wykonaniu racuchy na maślance. Racuchy z dodatkiem jabłek smakują jak i dużym tak i małym łasuchom.Sposób przygotowania:
Po usmażeniu i przestudzeniu racuchy posypać cukrem pudrem. Smakują pysznie zaraz po upieczeniu jak i na zimno.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.