Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyStokrotkaProfil
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione

Stokrotka Stokrotka

743

Ilość przepisów dodanych przez użytkownika

15408

Ilość polubionych przepisów

21225

Ilość komentarzy

Suma zgromadzonych punktów: 204683
Punkty wymienione na nagrody: 201600
Pozycja w rankingu: 3

Otrzymano:

Ostatnio dodane przepisy:

  • Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym

  • Placki z mięsem i pieczarkami

  • Surówka z kapusty

  • Mięso z kurczaka w chrzanowo - miodowej marynacie

  • Pierożki z waniliowym serem i brzoskwiniami

  • Drożdżówki ze śliwkami i rabarbarem

  • Cytrynowe muffiny na kefirze

  • Zupa ziemniaczana z czosnkiem niedźwiedzim

  • Pizza z płatkami owsianymi

  • Kokosowe ciasteczka z czekoladą

  • Borówkowe mini serniczki

  • Dżem truskawkowo-aroniowy

  • Drożdżówki z serem i truskawkami

  • Zupa warzywna z kluseczkami

  • Muffinki z rabarbarem i borówkami

  • Puszysty sernik na miodowym cieście

  • Mięso z kurczaka z imbirem

  • Dżem z aronii, borówek i truskawek

  • Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

  • Syrop z mięty czekoladowej

  • Zupa krem z dyni i marchewki

  • Rabarbar w słoikach na zimę

  • Mielone z czosnkiem niedźwiedzim i marchewką

  • Ciasto na kefirze bez jajek

  • Korzenno rumowe ślimaczki

  • Pizza na bogato

  • Muffinki z borówkami i czekoladą

  • Pikantna zupa fasolowa

  • Pierożki z serem i czekoladą

  • Ciasto drożdżowe z serem

  • Waniliowy sernik z ananasem

  • Drożdżówki z rabarbarem i brzoskwiniami

  • Mięso z kurczaka w przyprawie do grilla

  • Cebularz a'la pizza

  • Pszenno - kukurydziany chleb z żurawiną

  • Migdałowe ciasto ze śliwkami

  • Pizza pszenno - gryczana

  • Tarta z mięsem i warzywami

  • Ciasto z makiem

  • Złociste drożdżówki z dynią, jabłkiem i rabarbarem

  • Mięso z kurczaka z żurawiną

  • Pizza z brokułem i kalarepą

  • Czosnkowa karkówka z piekarnika

  • Marcepanowy sernik z musem mango i wiśniami

  • Korzenne choinki z trzech rodzajów mąki

  • Crumble z jabłkami, dynią i bananem

  • Bajaderki z suszonymi śliwkami

  • Sałatka śledziowa z oliwkami i pomidorami

  • Miodownik z nutką kardamonu i kokosu

  • Kapuśniak z mięsem i papryką

  • Ciasteczka owsiane z dynią

  • Zupa krem z dyni i jabłek

  • Makowo-serowe ciasto z wiśniową galaretką

  • Korzenno-migdałowe ślimaczki

  • Karkówka z musztardą i pieprzem ziołowym

  • Drożdżówki ze śliwkami i rabarbarem

  • Adwokatowy sernik w cynamonowym cieście

  • Sałatka z patisonami, papryką i pieczarkami

  • Miodownik z musem jabłkowo-dyniowym

  • Ciasto jabłkowo-śliwkowe z serem marcepanowym

  • Kotlety schabowe zapiekane z warzywami

  • Sernik z awokado i winogronem

  • Czosnkowy chlebek z ziarnami

  • Ćwiartka z kurczaka pieczona z jabłkami

  • Pierniczki pszenno-orkiszowe

  • Migdałowe pralinki

  • Ciasteczka dyniowo-marchewkowe

  • Ciasteczka kokosowo-kakaowe z kardamonem

  • Zupa dyniowo-paprykowa

  • Rurki z orzechowo-czekoladowym kremem

  • Śmietankowy sernik z granatem

  • Ciasteczka migdałowe

  • Roladki z gotowanym mięsem i marchewką

  • Migdałowe ciasteczka z konfiturą różaną

  • Drożdżówki z ananasem i orzechami

  • Kruche ciasteczka w trzech kolorach

  • Rogaliki marchewkowo-kokosowe

  • Migdałowo-kakaowe misie

  • Potrawka z fasolki szparagowej

  • Rogaliki nadziewane migdałową masą

  • Placuszki gruszkowo-śliwkowe

  • Rumowo-czekoladowe ciasteczka

  • Wątróbki z warzywami i jabłkiem

  • Ciasto krucho-drożdżowe z owocami i kruszonką

  • Orzechowo-kakaowe ciasteczka kręcone

  • Mięso z kurczaka w soku z ananasa

  • Kruche cynamonki z pomarańczową skórką

  • Placki z cukinii

  • Ciasteczka ze słonecznikiem

  • Rozgrzewająca zupa gulaszowa

  • Ciasteczka szachownice

  • Roladki wieprzowe z pieczarkami

  • Fasolka z kukurydzą w sosie pomidorowym

  • Ciasteczka plecione z cytrynową nutką

  • Jabłka w cieście dyniowym

  • Ciasto śliwkowo-brzoskwiniowe z nutką pomarańczy

  • Orzechowo-makowe rurki z kremem mascarpone

  • Marchewka z fasolką szparagową

  • Rogaliki z gruszkowo-orzechowym nadzieniem

  • Potrawka z mięsa, warzyw i pieczarek

  • Kruche ślimaczki z dynią, orzechami i żurawiną

  • Szarlotka z dynią i jabłkami

  • Zupa z dyni z nutką imbiru

  • Dyniowo-korzenne ciasteczka

  • Drożdżowe placuszki z dynią, jabłkami i aronią

  • Dyniowo-cytrynowe ciasteczka z jabłkami

  • Mięso z kurczaka z bałkańską przyprawą

  • Ciasteczka z jabłkami z nutką pomarańczy i kardamonu

  • Knedle z mąki kukurydzianej

  • Orzechowe ciasteczka z cynamonem

  • Kapusta z marchewką i jabłkiem

  • Jesienne ciasteczka z orzechami

  • Dyniowe drożdżówki z borówkami i rabarbarem

  • Kokosowe rogaliki z powidłami

  • Ciasteczka dyniowe z nutką pomarańczy

  • Dyniowe cynamonki z orzechami

  • Jabłka pieczone z dynią i orzechami

  • Mięso z kurczaka w aromatycznej marynacie

  • Gulasz z warzywami

  • Warzywne placuszki

  • Jesienne ciasto ze śliwkami

  • Kakaowy torcik z kawową pianką

  • Tagliatelle z warzywami

  • Zakręcone drożdżówki z marmoladą i kruszonką

  • Kotleciki mielone z warzywami

  • Dyniowe babeczki z poziomkami

  • Sałatka z makreli w oleju

  • Drożdżówki z jeżynami i pomarańczową kruszonką

  • Szybkie ciasto ze śliwkami

  • Pikantne mięso z kurczaka

  • Knedle z mąką ryżową

  • Racuchy z jabłkami i marchewką

  • Cytrynowe drożdżówki z serem

  • Farfalle na bogato

  • Dyniowe gofry z nutką pomarańczy

  • Placuszki z jabłkami i ananasem

  • Chleb z ziarnami na kefirze

  • Drożdżówki z marmoladą różaną i rabarbarem

  • Pszenny chlebek z ziarnami i cebulką

  • Dyniowe krokiety z pieczarkami

  • Chleb pszenno-kukurydziany z ziarnami

  • Pizza ziołowa z szynką i ogórkami

  • Mięso z łopatki pieczone w przyprawach

  • Chleb razowy z ziarnami

  • Mięso z kurczaka z nutką imbiru

  • Kolorowa fasola w sosie pomidorowym

  • Pizza z patelni z włoską przyprawą

  • Schab w klasycznej przyprawie

  • Skrzydełka z kurczaka w miodzie

  • Sałatka z koperkiem

  • Mleczny chlebek z ziarnami słonecznika

  • Szybkie ciasto z borówkami

  • Filet z karpia z boczniakami

  • Orzechowe ciasteczka z żurawiną

  • Skrzydełka z grilla

  • Sałatka z grillowanymi krewetkami i warzywami

  • Koktajle warzywno-owocowe

  • Jagodzianki z nutką pomarańczy

  • Pizza na maślance

  • Kapusta pekińska z selerem

  • Uszka z grzybami inaczej

  • Kuleczki kokosowe z migdałami

  • Miodowo-cytrynowe ciasto

  • Wegetariańskie leczo

  • Sałatka z kabanosami i ciecierzycą

  • Pierożki z cynamonowym serem

  • Waniliowe muffinki z czekoladą

  • Puszysty sernik z cytrynową nutką

  • Potrawka z kurczakiem o smaku gyrosa

  • Ciasteczka śniadaniowe z nutką piernika

  • Sernik z pianką i musem jabłkowym

  • Łosoś grillowany w warzywach

  • Karkówka z piekarnika

  • Szybki piernik

  • Bakaliowe bajaderki z nutką piernika

  • Ciasto ze słonecznikiem

  • Kolorowy sernik

  • Ciasto miodowe z migdałową masą

  • Babeczki z nutką pomarańczy

  • Pomarańczowy sernik z nutką piernika

  • Jajka nadziewane sałatką śledziową

  • Pomarańczowe babeczki w dwóch kolorach

  • Marchewkowo-kukurydziane pierogi z borówkami

  • Wątróbka z warzywami

  • Ćwiartka z kurczaka w miodzie i musztardzie

  • Marchewkowo-kokosowe gofry

  • Krokiety z pieczarkami i marchewką

  • Sałatka z mięsem i pieczarkami

  • Czerwona fasola z warzywami

  • Roladki z papryką i szparagami

  • Kotleciki mięsno-warzywne

  • Kokosowe racuchy z brzoskwiniami

  • Chleb pszenno-gryczany

  • Waniliowo-marchewkowe gofry

  • Sałatka z czerwoną fasolą

  • Kokosowe ciasteczka z marchewką i bakaliami

  • Mięso z kurczaka z tymiankiem i cytryną

  • Marchewkowe cebularze z siemieniem lnianym

  • Mielone z marchewką i kabanosami

  • Sałatka z mozzarellą i oliwkami

  • Roladki z kabanosami i jajkiem

  • Pizza marchewkowa

  • Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

  • Chleb z marchewką i suszonymi pomidorami

  • Placuszki z warzyw i mięsa

  • Sałatka z marynowanym czosnkiem i patisonami

  • Mini naleśniki z mąki pełnoziarnistej

  • Chleb pszenno-gryczany

  • Krokiety z pieczarkami i warzywami

  • Marchewkowe placuszki ze śliwkami

  • Marchewkowo-dyniowe cebularze

  • Zupa krem z soczewicy

  • Pomarańczowo-marchewkowe pancakes

  • Mięso z kurczaka w pomarańczach

  • Marchewkowe pierogi z truskawkami

  • Soczysty schab z piekarnika

  • Ciasto z rabarbarem i pianką

  • Marchewkowe naleśniki z serem i warzywami

  • Chleb z żurawiną i ziarnami

  • Kapusta z papryką i patisonami

  • Marchewkowa pizza z kurczakiem

  • Kotleciki z ryżem i pieczarkami

  • Marchewkowe knedle ze śliwkami

  • Sałatka z ciecierzycą i marynowanymi rydzami

  • Marchewkowe racuchy z nutką pomarańczy

  • Pierogi z serem i gruszkami

  • Pizza z przyprawą bałkańską

  • Wątróbka z papryką w sosie

  • Sałatka z pomidorami i papryką

  • Mini pizze z tartą marchewką z patelni

  • Marchewkowe rogaliki z marmoladą różaną

  • Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

  • Mielone z warzywami i fasolą

  • Kapusta pekińska z selerem

  • Słodkie babeczki z ciasta filo

  • Pierogi ze śliwkami i bananami

  • Sałatka śledziowa z papryką i rydzami

  • Pizzerinki z ciasta francuskiego

  • Kapusta pekińska z marchewką i gruszką

  • Racuchy z gruszkami i daktylami

  • Korzenne bajaderki z bakaliami

  • Przystawka z ciasta francuskiego

  • Knedle z bananami i żurawiną

  • Wytrawne tarteletki z sałatką

  • Motylki korzenno-pomarańczowe

  • Ekspresowa przystawka z ciasta filo

  • Pierniczki z suszonymi śliwkami

  • Sałatka jarzynowa z rydzami

  • Ryba w sosie musztardowym

  • Kolorowa surówka do obiadu

  • Kotleciki mielone z warzywami

  • Rogaliki z marcepanem

  • Sałata rzymska z miechunką i serem ricotta

  • Placki ziemniaczane z marchewką i koperkiem

  • Pierogi z kapustą i grzybami

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami

  • Krokiety z ziemniakami i serem

  • Flaczki z warzywami

  • Placki ziemniaczane z rzodkiewką

  • Zupa jarzynowa z kaszą

  • Dwukolorowe babeczki z rabarbarem

  • Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowym

  • Cebulowe pizzerinki z pieczarkami

  • Knedle z pokrzywami i wędliną

  • Waniliowe muffiny z rabarbarem

  • Ciasto z rabarbarem na kefirze

  • Surówka z rabarbarem

  • Karkówka peklowana z piekarnika

  • Kolorowe mini pizze

  • Gulasz z czerwoną fasolą

  • Ciasto serowo-makowe z galaretką

  • Pizza z mozzarellą i jajkami

  • Wiosenna surówka

  • Dyniowy sernik z pianką

  • Zupa krem z dyni

  • Pizzerinki z mozzarellą

  • Kakaowy biszkopt z masą kokosową

  • Ziemniaczane knedle z gruszkami

  • Kolorowe ciasto z serem

  • Ziołowe ślimaczki

  • Ciasto z mieszanką keksową

  • Dyniowe ciasto z kremem

  • Sałatka jajeczna z chrzanem

  • Filet z kurczaka w soku z pomarańczy

  • Barszcz czerwony z chrzanem

  • Chleb przenno-orkiszowy z ziarnami

  • Sałatka z fasolką i serem

  • Karpatka z czekoladowym kremem

  • Buraki czerwone z chrzanem i kiszonymi ogórkami

  • Dwukolorowa chałka

  • Babeczki z marmoladą różaną

  • Roszponka z migdałami

  • Udko w ketchupowo-musztardowej marynacie

  • Surówka z selera i rzodkiewki

  • Krokiety z jajeczno-pieczarkowym nadzieniem

  • Ciasto korzenne z serową wkładką

  • Knedle ziemniaczano-dyniowe z bakaliami i śliwkami

  • Mielone z boczniakami

  • Sałatka z wędzoną makrelą

  • Pączki z budyniem waniliowym

  • Babeczki z bakaliami i migdałową kruszonką

  • Marchewkowy chlebek z żurawiną i słonecznikiem

  • Sałatka z kukurydzą i papryką

  • Udka marynowane w sosie sojowym

  • Kakaowa karpatka

  • Sałatka z czerwoną fasolką

  • Dyniowe drożdżówki z serem

  • Kakaowe ciasto z musem truskawkowym

  • Surówka z selera i brukwi

  • Aromatyczna marynata do ryb z grilla

  • Roszponka z papryką i kukurydzą

  • Udko nadziewane brukselką

  • Ziemniaczano-szpinakowe knedle z pieczarkami

  • Roszponka z suszonymi pomidorami

  • Expresowa surówka z brukwi

  • Naleśniki z kapustą i pieczarkami

  • Roszponka z pomidorami i serem

  • Szpinakowe cebularze

  • Pierogi z mięsem i kapustą

  • Kolorowa surówka

  • Filet z kurczaka z cytrynową nutką

  • Placki z brukwią

  • Surówka z selera i gruszki

  • Bigos z cukinią

  • Gołąbki z kaszą jaglaną

  • Expresowa surówka z marchewki i rzepy

  • Kluski z mięsem, kaszą i warzywami

  • Roladki z kaszą jaglaną

  • Surówka z pora, jarmużu i cykorii

  • Wegetariańskie krokiety z warzywami i kaszą

  • Placki ziemniaczane z kaszą i jarmużem

  • Pizza z mięsem i serem mozzarella

  • Pierożki ze śliwkami

  • Surówka z czarnej rzepy i kapusty

  • Pyzy z kaszą jaglaną i mięsem

  • Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami

  • Zupa grzybowa z makaronem

  • Pierogi z kaszą jaglaną i pieczarkami

  • Kotlety z jarmużem i serem feta

  • Surówka z kapusty pekińskiej i rzepy

  • Knedle z kaszą jaglaną i serem

  • Surówka z cykorią i papryką

  • Kotleciki z warzyw i kaszy

  • Waniliowe pancakes

  • Krokiety z kaszą jaglaną

  • Biała surówka do obiadu

  • Gołąbki bez zawijania z kaszą i jarmużem

  • Brukiew z marchewką do obiadu

  • Kolorowe placki z kaszą i jarmużem

  • Knedle z jarmużem i serem feta

  • Kotlety z kaszą jaglaną i pieczarkami

  • Surówka z czarnej rzepy

  • Piernikowe babeczki z bakaliami

  • Schab otulony ziołami

  • Biszkopt z musem jabłkowym i kremem

  • Pierniczki z różaną marmoladą

  • Uszka z grzybami

  • Soczysty schab z piekarnika

  • Szybkie pierniczki

  • Sałata lodowa z kukurydzą i jabłkami

  • Miodowo-korzenne motylki

  • Torcik z serem i kremem mascarpone

  • Karkówka pieczona w przyprawach

  • Orzechowe bajaderki z niespodzianką

  • Ciasto miodowe z dynią

  • Roladki z oliwkami i serem

  • Dyniowe pierożki z poziomkami

  • Placuszki z serem i owocami kaki

  • Wegetariańska pizza

  • Kakaowe ciasteczka z czekoladą

  • Kluseczki serowe z nasionami chia

  • Dyniowe racuchy z jabłkami

  • Pyzy z gotowanym mięsem

  • Kapusta pekińska z gruszką

  • Drobiowe roladki z warzywami

  • Pierogi z kaszą i pieczarkami

  • Ryba w aromatycznej marynacie

  • Chleb z dynią i ziarnami słonecznika

  • Rozgrzewający gulasz z fasolą

  • Dyniowe rurki z orzechowym kremem

  • Wigilijne pierożki z suszonymi śliwkami

  • Korzenne muffiny z owocami kaki

  • Placuszki z ziemniaków i włoskiej kapusty

  • Knedle ziemniaczano-dyniowe z truskawkami

  • Filety z kurczaka nadziewane

  • Kuleczki ziemniaczane z mazzarellą

  • Pizza z kurczakiem i kukurydzą

  • Złociste pierogi z ziemniakami

  • Naleśniki z ziemniaczanym farszem

  • Mięso z kurczaka w pikantnej marynacie

  • Ziemniaczane knedle z serem

  • Krokiety ziemniaczane z kolorowym nadzieniem

  • Owsiane ciasteczka z czekoladą i orzechami

  • Sałata z papryką i pomidorami

  • Ciasto z kremem i biszkoptami

  • Ciasto orzechowe z kremem

  • Filet z kurczaka nadziewany warzywami

  • Ciasto z makiem pod bezową kołderką

  • Pierogi z jabłkami

  • Surówka z selera, kukurydzy i rzodkiewki

  • Babka w trzech kolorach

  • Torcik serowo-makowy

  • Dżem śliwkowy z jabłkami

  • Donaty z lukrem i kolorową posypką

  • Ciasto z budyniem i rabarbarem

  • Placki warzywno-mięsne

  • Ciasto miodowo-orzechowe

  • Pączki z lukrem i skórką pomarańczową

  • Surówka z kapusty pekińskiej z bananami

  • Kopytka ziemniaczane z otrębami

  • Kolorowa babka z białek.

  • Orzechowo-pomarańczowe tartaletki

  • Pikantne placki z pieczarkami

  • Puszysty deser z truskawkami

  • Udko z kurczaka duszone w warzywach

  • Kapusta pekińska z marchewką i słonecznikiem

  • Racuchy z jabłkami i skórką pomarańczową

  • Ciasto drożdżowe z konfiturą i jabłkami

  • Ziemniaki pieczone razem z kurczakiem

  • Kotlety mielone z tartym ziemniakiem

  • Ser twarogowy z pomidorami i szczypiorkiem

  • Rurki z kremem śmietankowym

  • Filet z kurczaka zapiekany z serem

  • Ciasto biszkoptowe z kremem bananowym

  • Sałatka śledziowa z jajkami i ogórkiem

  • Pizza z brokułami i pieczarkami

  • Kapusta kiszona zasmażana

  • Sałatka śledziowa z kukurydzą

  • Pikantny sos pomidorowy

  • Makaron muszelki nadziewany kapustą

  • Piernik z miodem i sokiem z pomarańczy

  • Pasta do chleba z pieczarek

  • Buraczki czerwone z jabłkiem i kukurydzą

  • Ciasto serowo-makowe w rumowym cieście

  • Brokułowa zupa krem z groszkiem ptysiowym

  • Pierogi z szynką, pomidorami i kukurydzą

  • Sałata lodowa z groszkiem i kukurydzą

  • Ciasto z kremem, owocami i galaretką

  • Ryż z mięsem z kurczaka i papryką

  • Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa

  • Pierogi z kiszoną kapustą i papryką

  • Surówka z kapusty białej z sosem czosnkowym

  • Pierogi z jeżynami i orzeszkami

  • Kluski na parze z jogurtem i jeżynami

  • Uszka z gotowanym mięsem i marchewką

  • Surówka z czerwonej kapusty z dynią

  • Jajka faszerowane w zielonych koszulkach

  • Pierożki z kiszoną kapustą i pieczarkami

  • Buraczki czerwone słodko-kwaśne

  • Zupa z groszku z kukurydzą i warzywami

  • Ciasto miodowo-piernikowe

  • Sałatka warzywna z jogurtem

  • Zupa z papryką i ziemniakami

  • Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

  • Zupa pomidorowa z oliwkami

  • Surówka z czerwonej kapusty z selerem

  • Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem

  • Kluski na parze z cynamonem

  • Kalafior z żółtym serem i pestkami granatu

  • Kakaowe muffinki z serkiem

  • Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

  • Zupa kalafiorowa z pieczarkami

  • Makowiec na kruchym cieście

  • Surówka z selera, jabłka i szczypiorku

  • Zupa z kaszą jęczmienną na żeberkach

  • Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

  • Zielone kluski z ciasta ziemniaczanego

  • Ryż z musem truskawkowym

  • Sałatka z brokuła z oliwkami i papryką

  • Pyszne pierogi z jeżynami

  • Murzynek piernikowy z marmoladą

  • Szybkie chruściki karnawałowe

  • Knedle ziemniaczane truskawkami

  • Drożdżowe ciasto z jeżynami

  • Klopsiki wołowe z sosem pomidorowym

  • Sałatka z kalafiora i brokuła

  • Ciasto miodowe z kremem i powidłami

  • Sałatka z kalafiora z żółtym serem

  • Gulasz wieprzowy z kiszonymi ogórkami

  • Sałata z truskawkami i migdałami

  • Mleczny deser z truskawkami

  • Skrzydełka z kurczaka z imbirową nutką

  • Gofry ze śmietaną i truskawkami

  • Zupa z żołądków wieprzowych

  • Knedle ziemniaczane z pieczarkami

  • Kotleciki z cielęciny z parmezanem

  • Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym

  • Ryż z musem truskawkowym i jogurtem

  • Spaghetti w sosie pomidorowym

  • Babeczki kakaowe z kremem i mandarynkami

  • Sałatka brokułowa w sosie musztardowym

  • Pierogi z truskawkami i serem twarogowym

  • Szybkie placki z borówkami

  • Udka z kurczaka marynowne

  • Zupa krem z dyni

  • Waniliowe placuszki drożdżowe

  • Kalafior pod kołderką z bułki tartej

  • Zupa pomidorowa z ryżowym makaronem

  • Kapusta biała duszona z warzywami

  • Rumowe trufelki z herbatników

  • Placuszki z pieczarek, sera i dymki

  • Mini pierożki z grzybami i kapustą

  • Placki ziemniaczane ze smażoną cebulką

  • Kotlety schabowe z omletem i papryką

  • Omlet z pieczarkami i kukurydzą

  • Surówka z selera, jabłka i kukurydzy

  • Kolorowe placuszki z kurczaka

  • Pizza z groszkiem i kukurydzą

  • Karkówka wieprzowa marynowana i pieczona

  • Pierogi z poziomkami i śmietaną

  • Sałatka z pomidorów i ogórków

  • Puszysty sernik na kruchym spodzie

  • Kapusta pekińska z żurawiną i pestkami dyni

  • Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową

  • Ziemniaki pieczone z ziołami

  • Makaron z mięsem i sosem pomidorowym

  • Exspresowa surówka z marchewki i kiwi

  • Racuszki ziemniaczane z jabłkami

  • Sałata lodowa z marchewką i jabłkami

  • Kotleciki z ryżu i jajek

  • Leczo z groszkiem, cukinią i pomidorami

  • Filety z karpia z kminkiem w panierce

  • Sałata lodowa z jabłkiem i groszkiem

  • Serowo-ziemniaczane kluseczki

  • Placki ziemniaczane z kaszą manną

  • Placuszki z kurczaka z kukurydzą

  • Kakaowe muffinki z brzoskwiniami

  • Filet z kurczaka z papryką w sosie

  • Bułeczki z powidłami w sezamie

  • Surówka z pora, jabłka i śliwek

  • Naleśnikowe miseczki z owocową sałatką

  • Dwukolorowa, słodka chałka

  • Zapiekanka z ziemniaków i dyni

  • Szybka sałatka z pora i jajek

  • Rolada z kurczaka z omletem i parówką

  • Surówka z dyni i sałaty lodowej

  • Kluski w wersji mini zapiekanek

  • Racuchy jabłkowo-ananasowe

  • Sałatka ziemniaczana z orzechami

  • Kotlety schabowe z pomidorami i serem

  • Placki ziemniaczane z czerwonymi burakami

  • Sałatka z ryżu i pieczonego mięsa

  • Kakaowe gofry

  • Ciasteczka ziemniaczano-serowe

  • Pyszna chałka z kruszonką

  • Roladki ze szpinakiem

  • Cytrynowe muffiny z ananasem

  • Kakaowo-kokosowe ciasteczka

  • Drożdżówki z migdałowym serem

  • Wegetariańskie leczo z dynią

  • Kompot z suszonych owoców

  • Knedle z jabłkami i cynamonem

  • Rolada ziemniaczana z warzywami

  • Racuchy z truskawkami na maślance

  • Francuskie krążki z pieczarkami

  • Kotleciki mielone z koperkiem

  • Ciasteczka francuskie z wiśniowym budyniem

  • Kotlety ziemniaczane z pestkami dyni

  • Pierogi z truskawkami

  • Pierogi z mąki razowej z borówkami

  • Kapusta biała z koncentratem pomidorowym

  • Drożdżówki z borówkami amerykańskimi

  • Kapusta z selerem i mieszanką kiełków

  • Różowy krem z kaszy manny

  • Aromatyczne mięso z kurczaka

  • Kluski na parze z pieczarkami

  • Ciasteczka francuskie z różaną marmoladą

  • Sałatka z wędzonej makreli z papryką

  • Kotlety z kaszy gryczanej z pieczarkami

  • Wątróbki z kurczaka w sosie musztardowym

  • Surówka z białej kapusty z oliwkami

  • Waniliowe ciasteczka z marmoladą

  • Fasolka szparagowa z papryką i dynią

  • Muffiny kakaowe z budyniem

  • Kotlety schabowe w panierce z suszonych grzybów

  • Placki ziemniaczane z dynią i szczypiorkiem

  • Surówka z kapusty, papryki i kukurydzy

  • Szybkie ciasto z makiem i serkiem

  • Surówka z białej kapusty z burakami

  • Leczo z patisonów i papryki

  • Kapusta pekińska z papryką i fasolką

  • Kasza jaglana z malinami i czekoladą

  • Kotleciki mielone z ryżem i pieczarkami

  • Kapusta pekińska z papryką i serem feta

  • Ziemniaki z woka z omletem

  • Makaron kokardki z gotowanym mięsem

  • Aromatyczne pączki z suszonymi śliwkami

  • Kolorowa boćwina z fasolką szparagową

  • Bigos z dodatkiem cukinii

  • Gołąbki bez zawijania

  • Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem

  • Ciasteczka z dynią

  • Sos ze świeżych grzybów

  • Naleśniki z mięsem i kapustą pekińską

  • Kapusta pekińska z dynią, jabłkiem i bazylią

  • Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

  • Surówka z jarmużu i cykorii

  • Klopsy z ryżem i warzywami

  • Szybkie ciasto ze śliwkami

  • Placki ziemniaczane z dynią

  • Żołądki z kurczaka z pieczarkami i papryką

  • Kapusta pekińska z kalafiorem i jarmużem

  • Rolada wieprzowa z warzywami

  • Ciasto szachownica z serem

  • Rukola z cebulą, papryką i oliwkami

  • Kasza jaglana z owocami i cynamonem

  • Roladki wieprzowe ze szpinakiem i papryką

  • Warzywne placuszki z żółtym serem

  • Kruche ciasto ze śliwkami i serem

  • Kapusta pekińska z rukolą i bazylią

  • Leczo z kapustą pekińską

  • Podudzia z kurczaka nadziewane pieczarkami

  • Kluski ziemniaczane ze szczypiorkiem

  • Rukola z żurawiną i owocami granatu

  • Ziołowa tortilla z warzywami i mięsem

  • Naleśniki z gotowanym mięsem

  • Kluski z serem, borówkami i wanilią

  • Sałatka z rukoli, pomidorów i jajek

  • Żołądki z kurczaka w sosie z pieczarkami

  • Francuskie tulipany ze śliwkami i żurawiną

  • Kakaowe ciasto z waniliowym serem

  • Fasolka szparagowa z warzywami z rosołu

  • Mini oberżynki nadziewane kaszą i żurawiną

  • Mieszanka sałat z rzodkiewką i żurawiną

  • Kluseczki ziemniaczane z koperkiem

  • Placki ziemniaczane z kapustą

  • Knedle ziemniaczane z borówkami

  • Zielona sałata z rzodkiewką i kukurydzą

  • Mięso wieprzowe z kaszą w liściach kapusty

  • Blok kakaowy z suszonymi owocami

  • Surówka z kapusty czerwonej z pomarańczą

  • Kolorowe placuszki z gotowanego mięsa

  • Mix sałat z żurawiną i serem pleśniowym

  • Zupa fasolowa na wieprzowych żeberkach

  • Gulasz wieprzowy z pieczarkami i kalafiorem

  • Bułeczki z kruszonką i serkiem mascarpone

  • Dynia makaronowa zapiekana z jajkami

  • Mini kotleciki w cieście z żółtym serem

  • Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną

  • Fasolka szparagowa z dynią makaronową

  • Udka z kurczaka w panierce z jogurtem

  • Ciasto ze śliwkami i kruszonką

  • Mielone z serem twarogowym

  • Rukola z pomidorkami i mozzarellą

  • Knedle z mięsem i kapustą

  • Fasolka z mięsem i warzywami

  • Kotlety schabowe z marchewką i majonezem

  • Placki ziemniaczane z dynią makaronową

  • Waniliowo maślane bułeczki z kruszonką

  • Udka z kurczaka w pikantnym cieście

  • Sałata z pomarańczą i orzechami

  • Roladki wieprzowe z suszonymi owocami

  • Krokiety z mięsem i warzywami

  • Waniliowe ciasteczka wyciskane z maszynki

  • Kolorowe kotleciki z papryką

  • Boczek pieczony w przyprawach

  • Makaron fussili z mięsem i warzywami

  • Ciasto kruche z jabłkowo-różanym musem

  • Kotlety schabowe z jajecznicą i boczkiem

  • Knedle serowo-ziemniaczane z truskawkami

  • Kakaowo-cynamonowe ciasteczka z migdałowym lukrem

  • Placki ziemniaczane na drożdżach

  • Sos z suszonych grzybów

  • Torcik z adwokatowym kremem

  • Kotleciki z kapusty włoskiej

  • Bigos z kapusty kiszonej i włoskiej

  • Zupa fasolowa zasmażana

  • Rogaliki z różaną marmoladą

  • Puszyste placuszki z jabłkami i owocami kaki

  • Makaron dyniowy zapiekany z mięsem i serem

  • Kotleciki mielone w płatkach kukurydzianych

  • Drożdżówki ze śliwkami i kruszonką

  • Ciasteczka kakaowe z rumową masą

  • Kotleciki nadziewane jajkami

  • Drożdżowa makówka

  • Kotlety schabowe z warzywami i serem

  • Knedle podwójnie ziemniaczane

  • Surówka z marchewki i brzoskwiń

  • Skrzydełka z kurczaka pieczone w panierce

  • Kotleciki ziemniaczano-serowe z pieczarkami

  • Drożdżowe koperty z jabłkami i cynamonem

  • Kolorowe pierożki z grzybami i kapustą

  • Puszysty sernik z czekoladową pianką

  • Uszka z białą kapustą

  • Kolorowa rolada z ajerkoniakowym kremem

  • Pstrąg tęczowy z pieczarkami

  • Szynka peklowana i parzona

  • Filet z kurczaka w kalafiorze

  • Torcik kakaowo-makowy z budyniowym kremem

  • Zielone pierożki z serem i cebulą

  • Ciasto serowo-makowe

  • Ślimaczki drożdżowe z makiem i kruszonką

  • Pierniczki w czekoladzie

  • Potrawka z kurczaka z kiszonymi ogórkami

  • Rogaliki z makiem z ciasta mrożonego

  • Kapusta pekińska duszona z pieczarkami

  • Uszka z pieczarkami i kapustą

  • Szpinakowe naleśniki z ziemniaczanym farszem

  • Ciasto kruche z miodem i śliwkami

  • Filety z kurczaka z niespodzianką

  • Surówka z białej kapusty ze śliwkami

  • Miodowe pierniczki zaparzane

  • Ciasto ucierane z kropelkami czekoladowymi

  • Mielone w krążkach cukinii

  • Truskawkowa fantazja w środku zimy

  • Surówka z pora z suszoną żurawiną

  • Miodowe ciasto z makiem i musem brzoskwiniowym

  • Mięso wieprzowe w sosie z fasolką perłową

  • Ciasto krucho-drożdżowe z serem i kruszonką

  • Kotleciki mielone z brukselką

  • Surówka z kiszonej kapusty z fioletową rzodkiewką

  • Ciasteczka z musli i orzechami

  • Puree ziemniaczane zapiekane

  • Kuleczki z mięsa z oliwkami i papryką

  • Rosół z kury z tortellini

  • Puszyste naleśniki z musem truskawkowym

  • Piernikowo-pomarańczowe ciasteczka

  • Uszka z pieczarkami, kapustą i suszonymi opieńkami

  • Miodowe rogaliki z brzoskwiniami

  • Sałatka z tortellini z czosnkowymi grzankami

  • Kakaowa tarta z budyniem i owocami

  • Mięso z kurczaka w warzywnym sosie

  • Surówka z pora i kukurydzy

  • Ciasto drożdżowe z suszonymi owocami

  • Placki z kurczaka z majonezem

  • Surówka z kapusty białej z patisonami

  • Pierogi z serem i bananami

  • Makaron z mielonym mięsem i żółtym serem

  • Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce

  • Rosół wołowo-drobiowy z makaronem ryżowym

  • Makaron muszle nadziewane sałatką

  • Rożki ziemniaczane z gotowanym mięsem

  • Kapusta biała duszona z jabłkiem i pomidorami

  • Rogaliki miodowo-cynamonowe z jabłkami

  • Precelki pomarańczowo-rumowe

  • Kotlety schabowe z kolorowym nadzieniem

  • Exspresowa surówka z jabłek i papryki

  • Pierogi z serem inaczej

  • Filet z kurczaka w sosie prowansalskim

  • Kapusta pekińska na różowo

  • Surówka z białej kapusty z czosnkiem w oleju

  • Kotleciki mielone w sosie koperkowym

  • Kawowo-pomarańczowe ciasteczka

Więcej przepisów

Przepisy użytkownika Stokrotka
lubi 108 użytkowników.


Przepisy polubione przez Stokrotka

  • Chleb z różą

  • Muffinki cytrynowe

  • Chleb żytni z foremki

  • Odchudzający koktajl

  • Chleb ze szpinakiem

  • Chleb z kakao

  • Drożdżówki z rabarbarem

  • Bułki trójkąty

  • Pesto bazyliowe

  • Rogale śniadaniowe

  • Ciasteczka maślane

  • Bagietki

  • Wiosenna sałatka z kurczakiem i nowalijkami

  • Chleb na Wielkanoc - symbol dostatku

  • Ciecierzyca pieczona z przyprawami

  • Puszysty chleb na kefirze

  • Ciasto drożdżowe na śmietanie

  • Zakwas z buraków

  • Ciasteczka bezglutenowe - ziarna kawy

  • Lemon curd - słodko-kwaśny krem cytrynowy

  • Ganache z białej czekolady

  • Wilgotne ciasto czekoladowe

  • Chleb portugalski

  • Prosty chleb z 4 składników

  • Wiosenne ciasteczka

  • Bułeczki szafranowo - cukrowe

  • Placuszki z jabłkami

  • Ciasteczka walentynkowe - Koperty pełne miłości

  • Ciasteczka walentynkowe z sercem

  • Chleb pełnoziarnisty

  • Domowy chleb wieloziarnisty

  • Chleb

  • Chałka z 6 splotów

  • Prosta i szybka szarlotka

  • Tort pieniek drewna

  • Drożdżowe świnki

  • Drożdżówki z twarogiem

  • Kapuśniak

  • Sernik różany

  • Chleb

  • Ciasteczka maślane na Dzień Babci i Dziadka

  • Chałka drożdżowa

  • Tost francuski z chałki

  • Keto chleb

  • Ciasteczka

  • Deser

  • Konfitura brzoskwiniowa

  • Krem z pomidorów i pieczonej papryki

  • Rogale śniadaniowe

  • Kardamonowe róże z cynamonem

  • Ślimak - pszenny chleb ze szpinakiem

  • Muffiny piernikowe

  • Chleb z naczynia żaroodpornego

  • Powidła morelowe z kardamonem

  • Domowa wędlina

  • Makaron ze szpinakiem

  • Pancakes z niebieską ricottą

  • Blue Butterfly Pea Latte

  • Oxymel antybakteryjny z nasturcją

  • Słodki koktajl owocowy

  • Zapiekanka jaglano-twarogowa z jeżynami i tymiankiem

  • Ciasto dyniowe

  • Jaja faszerowane

  • Zielone niemieckie spätzle (szpecle, kluski kładzione)

  • Klopsy w sosie z kaszą bulgur

  • Pudding z nasionami chia i malinami

  • Czekoladowy koktajl bananowy

  • Kapuściane jabłuszko

  • Sałatka warstwowa z topinamburem

  • Pasta z tempehu z suszonymi pomidorami i kaparami

  • Pasztet z kaczki z wołowiną i żurawiną

  • Oxymel antystres

  • Ciasteczka z macadamia, wiśnią i czekoladą

  • Ocet mix wiosennych kwiatów

  • Nalewka na kwiatach akacji i bzu czarnego

  • Pasta z pieczonym topinamburem, tempehem i batatem zero waste

  • Ciasteczka morelowe bezglutenowe

  • Awokado pieczone z jajkiem

  • Tarta z truskawkami

  • Strogonow z boczniaków

  • Keks z truskawkami

  • Crumble ze śliwkami

  • Sok z czarnej porzeczki

  • Kompot z suszu

  • Wieniec makowy - makowiec

  • Zupa pieczarkowa krem

  • Sernik królewski z czekoladą

  • Potrawka z fasolką szparagową

  • Schab z przyprawą do gyrosa

  • Ciasteczka śniadaniowe ze słonecznikiem

  • Ciasto miodowe z truskawkowym musem

  • Dwukolorowe muffiny z powidłami

  • Tołpyga z cebulą

  • Kokosowe ciasteczka

  • Pierogi z egzotycznym nadzieniem

  • Drożdżówki z brzoskwiniami i marmoladą różaną

  • Tagliatelle z mięsem i warzywami

  • Kolorowy koktajl owocowy

  • Żurek z wędliną i jajkami

  • Sałatka z pekinki z jajkami i granatem

Więcej przepisów

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet