Sałatka warstwowa z topinamburem
NikitaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
czerwona cebula mała - 1 szt.
topinambur - 5-6 szt.
burak - 1 szt.
marchewka mała - 2 szt.
seler korzeń - kawałek
jaja - 2 szt.
ogórek kiszony - 1-2 szt.
ser żółty tarty na drobnej tarce np. gouda - 1-2 łyżka
majonez ze śmietaną (lub jogurtem) kilka łyżek
sól i pieprz - do smaku
szczypiorek posiekany - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Sałatkę wstawić do lodówki na około 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.