Zapiekanka jaglano-twarogowa z jeżynami i tymiankiem
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery, zapiekanki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
kurkuma - 1-1,5 łyżeczki
woda - 300 ml
laska cynamonu cejlońskiego - 1 szt.
tymianek gałązki - 6-8 szt.
skórka otarta z cytryny - trochę
jaja - 2 szt.
twaróg półtłusty lub chudy - 300 g
syrop klonowy lub z agawy - 4-6 łyżki
sól - szczypta
tłuszcz do nasmarowania formy
płatki migdałowe - 4-5 łyżki
jeżyny mrożone, w sezonie świeże - 300 g
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.