Ciasteczka morelowe bezglutenowe
NikitaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, cytrusy, owies, nabiał krowi
Składniki:
mascarpone - 250 g
mąka ryżowa - 50 g
mąka jaglana - 50 g
mąka owsiana - 50 g
skrobia kukurydziana - 100 g
sól - szczypta
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
skórka otarta z 1 cytryny
cukier puder - 80-90 g
Lukier:
cukier puder - 60 g
sok z cytryny - 2 łyżki
cynamon cejloński mielony - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą dwóch łyżeczek uformować małe ciasteczka (można też robić je wilgotnymi dłońmi). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C, piec 15-20 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.