Ciasteczka z migdałami
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 25 dag
cukier - 15 dag
jajka - 3 szt.
aromat migdałowy - 1/2 łyżeczki
spirytus - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Z ciasta formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego, w środek każdego ciastka wcisnąć migdał. Ułożyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w temp 180 stopni. Upieczone i ostudzone ciasteczka można oprószyć cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.