
Ciasto kakaowe z bakaliami

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 3 szt.
maślanka naturalna - 1 szklanka
cukier - 0,5 szklanki
kakao ciemne - 2 łyżki
olej - 0,5 szklanki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 1-2 łyżka
posiekane orzechy włoskie - 1 garść
konfitura z wiśni - 2 łyżki
polewa:
masło - 50 g
cukier puder - 50 g
kakao ciemne - 2 łyżki
śmietanka 30% - 2 łyżki
Dodatkowo:
starte na tarce orzechy włoskie - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki polewy włożyć do garnuszka, podgrzewać cały czas mieszając do połączenia się składników. Gorącą polewą oblać zimne ciasto i posypać mielonymi orzechami lub ozdobić według uznania.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.