Schabowy z jajkiem i kiszonym ogórkiem
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
jajka ugotowane na twardo - 2 szt.
ogórek kiszony - 1-2 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
musztarda - 1 łyżka
sól do smaku
Dodatkowo:
mąka pszenna - 1/2 szklanki
bułka tarta - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Odłożyć na 1h do lodówki. Jajka obrać ze skorupek, przekroić na połówki, ogórki przekroić wzdłuż na 4 części, małe na połówki.
Każdy plaster mięsa posmarować musztardą, położyć połówkę jajka i kawałek ogórka, złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem.
Kotlety oprószyć mąką, zanurzać w jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.