Pomidory nadziewane pieczarkami
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 40-50 dag
cebula - 1 szt.
masło - 2-3 łyżki
jajka ugotowane na twardo - 3-4 szt.
mąka pszenna - 1-1,5 łyżki
ser żółty starty - 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
W pomidorach odciąć piętki, wydrążyć miąższ i napełnić grzybami. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić pozostałym tłuszczem.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, zagotować ciągle mieszając, odstawić i połączyć z startym serem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowanym sosem polać pomidory i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiec.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.