Zupa z porów
RenixxRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, mięso, drożdże, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki - 0,5 kg
oliwa - 2 łyżki
szynka wiejska - 20 dag
bulion warzywny - 1 litr
bulion drobiowy - 1 litr
ziele angielskie - 5-6 szt.
liść laurowy - 1 szt.
serek topiony z szynką - 10 dag
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Bardzo smaczna i sycąca zupa z serkiem topionym i szynką. W sam raz na chłodne zimowe dni. Smacznego.Sposób przygotowania:
Następnie dodać topiony serek, pokrojoną w kostkę szynkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, podgrzać, podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.