Składniki:
mąka tortowa - 1 szklanka
masło - 100 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
woda - 1 szklanka
jajka - 4 szt.
sól - szczypta
śmietana kremówka 30% - 1 szklanka
cukier puder - 4 łyżki
cukier wanilinowy - 3 łyżeczki
żelatyna deserowa - 2 łyżeczki
cukier puder do posypania - trochę
Dodatkowe informacje:
Eklerki można oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.Sposób przygotowania:
Żelatynę wymieszać z 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać. Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ubijania połączyć z płynną żelatyną. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego. Zimne eklerki przekroić na pół, napełnić kremem, przykryć drugą połową. Oprószyć cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.