
Ciasto z jabłkami i kokosem

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 150 g
jajka - 5 szt.
cukier puder - 0,5 szklanki
śmietana gęsta - 1 łyżka
cukier waniliowy - 1 łyżka
jabłka - 1,5 kg
cynamon mielony - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 1,5 szklanki
ocet spirytusowy - 1 łyżka
cukier drobny - 1 szklanka
Sposób przygotowania:
Posypać równomiernie bułką tartą, a następnie wyłożyć starte na grubej tarce jabłka wymieszane z cynamonem i 2 łyżkami cukru. Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 min w temperaturze 180 stopni.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę, dodać kokos, ocet , delikatnie wymieszać. Wyłożyć na podpieczone ciasto z jabłkami. Ponownie włożyć do piekarnika i piec ok. 30 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.