![Sałatka z pora i pieczarek](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15330-photo-main.jpg)
Sałatka z pora i pieczarek
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
por - 1 szt.
jajka ugotowane na twardo - 4-5 szt.
papryka marynowana - 1 szt.
ogórki kiszone - 2-3 szt.
kukurydza z puszki - 1/2 opakowania
groszek konserwowy - 1/2 opakowania
majonez - 3-4 łyżki
śmietana gęsta - 1-2 łyżka
musztarda - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Jajka i ogórki pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać osączony z zalewy groszek i kukurydzę oraz pokrojoną w słupki paprykę. Połączyć z majonezem wymieszanym ze śmietaną i musztardą, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem i wędliną.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.