Zupa z suszonych grzybów
RenixxRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
włoszczyzna - 1 pęk
mąka pszenna - 1 łyżka
masło - 1 łyżka
liść laurowy - 1 szt.
koperek posiekany trochę
sól do smaku
Sposób przygotowania:
Dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę, pieprz, liść laurowy, sól i ugotować do miękkości. Następnie wywar przecedzić przez sito.
Z masła i mąki zrobić jasno-złotą zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z wywarem i zagotować. Grzybki drobno posiekać, włożyć do zupy, doprawić do smaku solą. Zupę podawać z makaronem lub ziemniakami, posypaną koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.