Babeczki cynamonowo-migdałowe z jogurtem
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 150 g
żółtko - 1 szt.
cukier puder - 100 g
śmietana gęsta - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 0,5 łyżeczki
kakao - 1 łyżka
cynamon mielony - 0,5 łyżeczki
płatki migdałowe - 30-40 g
tłuszcz do foremek - trochę
powidła śliwkowe - 0,5 szklanki
poziomki - 2-3 łyżki
galatetka poziomkowa - 0,5 szt.
jogurt poziomkowy - 1 szklanka
czekolada deserowa - kawałek
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.