Zupa dyniowa z krewetkami
RenixxRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Konkurs na najlepszy przepis jesienny z MASŁEM SHEA
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: soja, ryba i owoce morza
Składniki:
marchewka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
mleko kokosowe - 200 ml
przyprawa curry - 0,5 łyżeczki
imbir świeży - 3-4 cm
sos sojowy - 1-2 łyżka
sól do smaku
woda - 1 szklanka
krewetki trochę
czosnek - 1 ząbek
Dodatkowe informacje:
Taką zupę krem można podawać z grzankami, prażonymi ziarnami słonecznika lub dyni.Sposób przygotowania:
Następnie zdjąć z ognia, zmiksować. Dodać mleko kokosowe, starty imbir, curry i sos sojowy.
Doprawić do smaku, zagotować.
Umyte i oczyszczone krewetki osuszyć, oprószyć solą, podsmażyć na maśle shea z dodatkiem posiekanego czosnku (około 2-3 minuty)
Zupę krem przelać do miseczek, włożyć krewetki, podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.