Muffiny z czekoladą i owocami
RenixxRodzaj posiłku: desery, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
cukier - 2/3 szklanki
mąka tortowa - 2,5 szklanki
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
masło - 100 g
gorzka czekolada - 100 g
jabłko - 1 szt.
pokrojony ananas - 0,5 szklanki
aromat pomarańczowy - 0,5 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Do miski z mokrymi składnikami wsypać mąkę z dodatkami, osączony z syropu ananas, obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Wymieszać niezbyt dokładnie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.