Zupa z sałaty i szpinaku
RenixxRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, drób, nabiał krowi
Składniki:
szpinak - 30 dag
por - 1-2 szt.
natka pietruszki siekana - 3 łyżki
bulion drobiowy - 1 litr
ocet winny - 1-2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Zupę można podawać z dodatkiem śmietanki lub serka mascarpone.Sposób przygotowania:
Dodać umyty szpinak i sałatę oraz drobno posiekana natkę pietruszki, smażyć razem około 10 minut. Następnie przełożyć do garnka, wlać bulion i gotować pod przykryciem około 10 minut.
Zupę zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.