![Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-02/15151-photo-main.jpg)
Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, grzyby, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
bulion warzywny - 2 szklanki
mleko - 1 szklanka
śmietanka - 1-2 łyżka
mąka pszenna - 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz biały do smaku
groszek ptysiowy trochę
Sposób przygotowania:
Gdy grzyby zmiękną wyjąć z wywaru, posiekać.
Do mleka wsypać mąkę, dokładnie wymieszać, wlać do zupy, zagotować. Opcjonalnie dodać śmietankę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać koperkiem.
Podawać z groszkiem ptysiowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.