Tartaletki z jabłkami
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna tortowa - 2 szklanki
cukier puder - 10 dag
masło - 15 dag
żółtko - 1 szt.
puree z dyni - 3 łyżki
proszek do pieczenia - szczypta
śmietana gęsta - 2-3 łyżki
woda zimna - 2 łyżki
Dodatki:
śmietana 30% - 0,5 szklanki
mleko - 0,5 szklanki
jajko - 1 szt.
cukier puder - 1 łyżka
budyń waniliowy - 2 łyżeczki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
jabłka - 4-5 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.