
Słodkie bułeczki z różaną marmoladą

Rodzaj posiłku: lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże świeże - 30 g
mleko ciepłe - 1 szklanka
cukier - 1/4 szklanki
jajka - 2 szt.
masło - 50 g
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
otarta skórka z cytryny - 1 łyżeczka
marmolada owocowa - 1 szklanka
konfitura z płatków róży - 1-2 łyżka
Sposób przygotowania:
Odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce. Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 190 stopni około 15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.