Sałatka z fasolką adzuki
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: jajka, strączkowe
Składniki:
kukurydza konserwowa - 1/2 szklanki
czerwona cebula - 1 szt.
marchewka - 1/2 szt.
pietruszka - 1/2 szt.
ogórki kiszone - 1-2 szt.
majonez light - 1-2 łyżka
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Sałatka z warzyw z dodatkiem czerwonej fasolki i jajek jest pyszna. Najbardziej smakuje podana z wędliną i pieczywem.Sposób przygotowania:
Obraną marchewkę i pietruszkę ugotować (w rosole) lub w wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wsypać osączoną kukurydzę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.