Pasta z wędzoną makrelą
RenixxRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
makrele wędzone - 40 dag
jajka ugotowane na twardo - 4 szt.
śmietana gęsta - 3-4 łyżki
szczypiorek siekany - 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Pasta z wędzonej makreli z jajkami i serem jest bardzo smaczna. Łatwa i szybka do przygotowania.Polecam.
Sposób przygotowania:
Jajka obrać, zetrzeć na tarce. Ser zmiksować lub przemielić w maszynce.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać śmietanę, posiekany szczypiorek, paprykę, przyprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
Podawać z pieczywem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.