Racuchy z malinami i rabarbarem
RenixxRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, drożdże, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
drożdże - 1 i 1/2 dag
mleko - 1/2 szklanki
jogurt naturalny - 1/2 szklanki
cukier - 2 łyżki
żółtko - 1 szt.
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
rabarbar - 1 laska
maliny - 1 szklanka
cukier puder do smaku
olej trochę
Dodatkowe informacje:
Racuchy z malinami i rabarbarem można podawać z miodem, syropem klonowym lub cukrem pudrem. Smacznego.Sposób przygotowania:
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać jogurt, pozostałą mąkę, sól i żółtko, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.