Knedle z gotowanym mięsem
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, jajka, mięso, soja, pszenica, drób
Składniki:
mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
mąka pszenna - 3-4 łyżki
jajko - 1 szt.
cebula - 2 szt.
mięso ugotowane - 20-30 dag
przyprawa do zup lub sos sojowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony trochę
Sposób przygotowania:
Ugotowane i osolone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać obie mąki i jajko, szybko wyrobić ciasto. Z ciasta formować małe placuszki, nakładać farsz z mięsa, zlepiać i formować okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie około 7 minut.
Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na patelni razem z cebulą.
Knedle podawać okraszone boczkiem z cebulką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.