Rolada z masą kokosowo-kakaową
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 4 łyżki
mąka tortowa - 3 łyżki
kakao - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
sól szczypta
MASA:
biszkopty - 35-40 dag
masło - 15 dag
masło czekoladowe - 2 łyżki
wiórki kokosowe - 4-5 dag
kakao - 2-3 łyżki
sok z cytryny - 3-4 łyżki
likier malibu - 3-4 łyżki
polewa czekoladowa gotowa - 1 opakowanie
galaretka owocowa - 1 opakowanie
Sposób przygotowania:
Oblać polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi. Odłożyć do lodówki na około 1 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.