Korzenne muffinki z serem
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 250 g
jajka - 6 szt.
cukier - 1 szklanka
mleko - 0,5 szklanki
kakao - 3 łyżki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
przyprawa do pierników - 1 opakowanie
Masa serowa:
ser twarogowy - 200-250 g
mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka
cukier puder - 2-3 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 1 łyżka
aromat pomarańczowy - do smaku
jajka - 1-2 szt.
Dodatkowo:
czekolada deserowa - 1 opakowanie
płatki migdałowe - 2-3 łyżki
Sposób przygotowania:
Ser twarogowy przemielić przez maszynkę, dodać żółtko, cukier puder, mąkę ziemniaczaną, śmietanę, dokładnie zmiksować. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z białka, skórkę pomarańczową i kilka kropel aromatu, wymieszać.
Ciasto:
Cukier, mleko, masło i kakao włożyć do rondla, gotować około 3 minuty. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.