Ciasteczka korzenne z nutellą i orzechami
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, orzeszki ziemne, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 30 dag
masło - 15 dag
cukier puder - 10 dag
kakao - 2 łyżki
przyprawa do pierników - 1 szt.
żółtka - 2 szt.
śmietana - 1 łyżka
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
Masa:
krem nutella - 3 łyżki
orzechy arachidowe mielone - 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
gęsta śmietana - 1 łyżka
Lukier biały:
cukier puder - 1 szklanka
sok z cytryny - 2 łyżki
aromat migdałowy - 1/2 łyżeczki
czekolada deserowa - 10 dag
wiórki kokosowe trochę
perełki trochę
białko - 1 szt.
herbatniki - 5 dag
Sposób przygotowania:
Masa:
Pokruszone herbatniki wymieszać z orzechami, śmietaną, kakao i nutellą. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny.
Biały lukier:
Białko z cukrem pudrem, aromatem i sokiem z cytryny dokładnie utrzeć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.