
Ciasto z rabarbarem i kremem

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 250 g
cukier puder - 200 g
mleko - 2 łyżki
jajka - 6 szt.
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
kakao ciemne - 2 łyżki
rabarbar - 500-700 g
cukier - 3 łyżki
Krem:
budyń śmietankowy - 1 opakowanie
cukier - trochę
mąka pszenna - 1 łyżka
cukier puder - 3 łyżki
mleko - 400 ml
sok z cytryny, aromat waniliowy - do smaku
Dodatkowo:
biszkopty okrągłe ok. - 150 g
czekolada - 100 g
Sposób przygotowania:
Z mączki budyniowej, mąki pszennej i mleka ugotować gęsty budyń, ostudzić.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo zimny budyń. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny i aromatem. Gotowy krem wyłożyć na zimne ciasto, ułożyć biszkopty i ozdobnie polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą, schłodzić w lodówce.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.