Roladki z kurczaka z szynką i serem
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
szynka wiejska - 4 plastry
ser żółty - 4 plastry
masło - 2 łyżki
jajka - 2 szt.
bułka tarta - 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, sera i kawałeczek twardego masła. Boki mięsa zawinąć do środka po czym zwinąć i uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, włożyć do nagrzanego do 150 stopni piekarnika i piec przez 10-15 minut. ( Roladki można smażyć w głębokim oleju i nie trzeba ich dopiekać w piekarniku)
Podawać z ziemniakami i surówką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.