
Sernik z brzoskwiniami na kruszonce

Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 200 g
cukier - 150 g
żółtko - 1 szt.
aromat cytrynowy - 0,5 łyżeczki
Masa serowa:
ser twarogowy - 800 g
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
olej - 4-5 łyżki
jajka - 3 szt.
cukier puder - 150 g
aromat pomarańczowy - 0,5 łyżeczki
rodzynki - 2-3 łyżki
brzoskwinie w puszce - 0,5 opakowania
czekolada - 2-3 kostki
Sposób przygotowania:
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny. Zimny sernik ozdobić startą na tarce czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.