Kolorowa zapiekanka ziemniaczana
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
fasolka szparagowa - 20 dag
por - 1/2 szt.
cebula - 1/2 szt.
czosnek - 1 ząbek
oliwa - 2 łyżki
cukinia żółta mała - 1 szt.
cukinia mała zielona - 1 szt.
pomidory - 30 dag
ser żółty - 10 dag
pomidorki koktajlowe - 8-10 szt.
masło - 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Zapiekankę ziemniaczaną można podawać do dania z mięsem lub z dodatkiem kefiru, albo zsiadłego mleka.Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojony por, cebulę i posiekany czosnek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.