Gulasz z pieczarkami i ciecierzycą
RenixxRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
pieczarki - 20 dag
cebula - 1 szt.
smalec wieprzowy lub olej - 2 łyżki
liść laurowy - 1 szt.
owoc jałowca cały - 2 szt.
ziele angielskie - 4 szt.
mąka pszenna - 1 łyżka
śmietana 30% - 2 łyżki
ciecierzyca ugotowana - 0,5 szklanki
bulion warzywny - 1,5-2 szklanki
czosnek - 2 ząbki
sól, pieprz, sos sojowy - do smaku
Dodatkowe informacje:
Taki gulasz można podawać z pieczywem, plackami ziemniaczanymi, kaszą, ziemniakami lub kluskami śląskimi.Sposób przygotowania:
Przełożyć do rondla, wlać bulion, dodać odrobinę soli, liść laurowy, angielskie ziele i owoce jałowca, przykryć i gotować do miękkości.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.