Składniki:
mleko - 1/2 szklanki
cukier - 2 łyżki
jajka - 2 szt.
masło - 5 dag
sok z cytryny - 1 łyżeczka
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
drożdże - 4 dag
sól - 1/3 łyżeczki
rabarbar - 30-40 dag
KRUSZONKA
mąka pszenna - 15 dag
masło - 10 dag
cukier - 10 dag
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
budyń śmietankowy z cukrem - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Mleko z cukrem i masłem lekko podgrzać. Następnie dodać pokruszone drożdże, wymieszać. Do miski wsypać przesianą mąkę, cukier waniliowy, sól, dodać 1 jajko, sok z cytryny, mleko z drożdżami. Dokładnie wyrobić ciasto, wyłożyć na posypaną mąką stolnicę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.