Leczo z kalarepą i fasolką szparagową
RenixxRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): węgierska
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
papryka zielona - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
kalarepki - 2 szt.
cukinie średnie zielona i żółta - 2 szt.
pomidory - 2 szt.
fasolka szparagowa - 10 dag
kiełbasa cienka - 30-40 dag
czosnek - 1 ząbek
oliwa z oliwek - 2 łyżki
sól, pieprz, cukier do smaku
Dodatkowe informacje:
Leczo z młodych warzyw w okresie letnim z dodatkiem kiełbasy to bardzo smaczne danie z jednogarnkowe.Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.