![Aromatyczna karkówka z piekarnika](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2023-12/17646-photo-main.jpg)
Aromatyczna karkówka z piekarnika
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
przyprawa do gyrosa - 1 łyżka
czosnek - 4 ząbki
sól - 2 łyżeczki
oliwa - 2 łyżki
owoce jałowca całe - 3 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
Sposób przygotowania:
Mięso umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, dokładnie natrzeć solą i przyprawami. Włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać i pozostawić w lodówce na całą noc. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, folię przebić igłą w kilku miejscach. Włożyć do nagrzanego do 180°C i piec około 1,5 godziny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.