Dwukolorowe rurki z kremem czekoladowym
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 15 dag
cukier puder - 10 dag
żółtka - 2 szt.
kakao - 1 łyżka
imbir mielony do smaku
przyprawa do pierników - 2 łyżeczki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
śmietana - 2 łyżki
Krem
mleko - 2 szklanki
mąka pszenna - 2 łyżki
kakao - 1 łyżka
masło - 20 dag
cukier puder - 4-5 łyżki
cukier waniliowy - 2 łyżeczki
spirytus do smaku
sok z cytryny do smaku
czekolada deserowa - 10 dag
budyń czekoladowy bez cukru - 2 opakowania
Sposób przygotowania:
Piec w temp 180 stopni około 12-15 minut. Po ostudzeniu zdjąć z foremek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.