Mus jabłkowo-wiśniowy z makarenem
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jabłka - 0,5 kg
wiśnie bez pestek - 1 szklanka
cukier waniliowy - 1 łyżka
śmietana gęsta - 200-300 ml
sól trochę
Dodatkowe informacje:
Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem.Sposób przygotowania:
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem waniliowym.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, wyłożyć na talerze, lekko przestudzić. Na wierzch ułożyć porcję musu owocowego i śmietanę, podawać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.