Składniki:
żeberka wieprzowe - 25-30 dag
boczek wędzony - 10 dag
kiełbasa cienka - 20-25 dag
ziemniaki - 2 szt.
marchew - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
por średni - 1 szt.
cebula średnia - 1 szt.
smalec - 2 łyżki
mąka pszenna - 1 łyżka
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 7-8 szt.
majeranek suszony - 1 łyżeczka
sól, pieprz, sos sojowy - do smaku
natka pietruszki - trochę
Dodatkowe informacje:
Taka zupa najlepiej smakuje jesienną lub zimową porą.Sposób przygotowania:
Z żeberek usunąć kości, mięso podzielić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.