Pomarańczowo-imbirowe ciasteczka z bitą śmietaną
RenixxRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 17 dag
żółtka - 2 szt.
cukier puder - 10 dag
śmietana gęsta - 1 łyżka
mielony imbir - 1/4 łyżeczki
otarta skórka z pomarańczy - 1 łyżeczka
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
śmietana kremówka - 1 szklanka
żelatyna - 1 + 1/2 łyżeczki
cukier puder - 2 łyżki
likier malibu - 2 łyżki
posypka czekoladowa
sok z czerwonego buraka - 2 łyżki
olej - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1/3 śmietany połączyć z sokiem z buraka lub barwnikiem spożywczym. Gotowy krem śmietanowy włożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić zimne, upieczone babeczki, odłożyć w chłodne miejsce do stężenia. Posypać posypką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.