
Zupa pomidorowa z chrzanem

Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, drób, nabiał krowi
Składniki:
marchewka - 1-2 szt.
pietruszka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 3-4 łyżki
ziele angielskie - 3-4 szt.
lubczyk - 2 szt.
chrzan tarty - 1 łyżka
czosnek granulowany, cukier, sól, pieprz - do smaku
śmietanka - 2-3 łyżki
posiekana natka pietruszki - trochę
Sposób przygotowania:
Wyjąć listek laurowy i angielskie ziele, zupę zmiksować. Następnie do zupy dodać koncentrat pomidorowy, zagotować. Śmietankę wymieszać z chrzanem, połączyć z zupą, przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i cukrem. Zupę można podawać z makaronem, ryżem, grzankami, posypaną natką pietruszki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.